Bericht uit Malawi

Terwijl we hier in Nederland genieten van de prachtige sneeuw, zijn we blij dat we uit Malawi regelmatig bericht ontvangen van hoe het daar gaat.

Malawi, de plek waar ik een stukje van mijn hart heb achtergelaten. Overdonderd door de sprankelende mensen, overweldigd door het uitgestrekte land. We zijn super trots dat we met Vlotter naar een betere Wereld meewerken aan het planten van inmiddels meer dan 6000 Moringa bomen.

De bladeren van deze bomen kunnen na het drogen tot poeder vermalen worden. Een dagelijkse theelepel van het poeder is voldoende om veel extra voedingsstoffen binnen te krijgen, zoals eiwitten en vitaminen. Daarnaast is het gelukt ervoor te zorgen dat alle kinderen van de kinderclub een jaar lang een extra maaltijd per dag krijgen. Een extra maaltijd per dag. De impact die dit voor deze kinderen maakt, is niet in woorden uit te drukken.

Bijkomend voordeel is de extra inkomsten voor de lokale bevolking doordat dit voedsel (kip, mais, groente en rijst) bij de lokale bevolking in het dorp gekocht wordt. Hiermee kunnen ze zelf meer eten of hun handel uitbreiden.

Ondanks dat (onder andere) het gebrek aan goede gezondheidszorg zorgt voor ernstige verliezen door het Corona virus, houdt de bevolking zich sterk en doen ze wat ze kunnen. Met de hulp van Stichting Stephanos wordt er hard gewerkt aan betere omstandigheden en duurzame oplossingen voor de dagelijkse uitdagingen. Wij zijn dankbaar en trots dat wij eraan bijdragen aan een betere leefwereld voor deze mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *