Stekjes Moringa en werkkleding

Doel: Meer dan 10.000 bomen planten ook in Malawi en inmiddels zijn de Moringa-stekjes te zien!

Zoals jullie inmiddels ongetwijfeld weten is een van onze grote doelen, 10.000 bomen te planten dit jaar. Inmiddels zijn er door de stichting Trees for All 2000 bomen geplant op de bomenplantdag van afgelopen 18 maart.

1000 in de Pan in Noord-Brabant en 1000 in Oeganda! In het najaar worden er nog 800 bij geplant, het begin van het zogeheten TSN Bos is gemaakt.

Maar… we wilde meer en besloten ons daarom op Malawi te richten. Daar heb ik in 2009 al eens een keer een hulpproject gedraaid en ben toen ook wel een stukje van mijn hart verloren. Wij zijn bezig met de vaak arme boeren en de lokale bevolking te helpen hun grond weer vruchtbaar te krijgen en te zorgen dat het weer groen wordt. De bomen, arbeid- en grondkosten zijn er vele malen lager dan in Europa dus kan er meer gedaan worden voor hetzelfde geld.

En… we lopen op schema! Inmiddels zijn de stekjes gearriveerd en hebben de boeren die het land en de bomen gaan onderhouden, hun officiële werkkleding gekregen. De lokale boeren zijn vaak niet in staat om bijvoorbeeld werkschoenen te kopen en lopen daarom vaak op blote voeten over de landerijen en de bossen. Dat wilden wij natuurlijk niet dus ook daarin is voorzien. We hebben alles lokaal aangekocht en geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *