TSN Groen in Malawi

“Less labour, more profit”.

Mooie uitspraak die uit de mond van een welgestelde CEO van een ‘multi million dollar business’ zou kunnen komen.

In dit geval is het de uitspraak van een boer uit Noord Malawi.

Zijn leven is veranderd door een kruiwagen met daarop een zonnepaneel gemonteerd. Dit paneel zit aangesloten op een klein pompje en een tuinslang van 50 meter. Vanuit een ondiepe put of een beetje kan hij nu water pompen in een gemetselde tank.

’s Morgens gaat hij met zijn kruiwagen naar de akker, waar hij de pomp in de put legt en de slang in de tank. Hij positioneert het paneel naar de zon en gaat op zijn land aan het werk. De rest gaat vanzelf. Is er zon, dan wordt de tank gevuld en vanuit deze 2000 liter tank kan hij zijn planten water geven.

Less labour.

Ook ideaal voor in het droge seizoen waarin er natuurlijk veel zon is, maar ook veel water nodig. Bijkomend voordeel is dat hij hierdoor gewassen kan verbouwen die schaars zijn, waardoor hij goede prijzen krijgt voor zijn producten.

More profit.

Het wagenpark van 100% elektrische kruiwagens met zonnepanelen telt inmiddels drie exemplaren. Samen met de lokale instanties wordt er gekeken hoe de andere kruiwagens ingezet gaan worden. Eenvoudige middelen, die een wereld van verschil maken voor de lokale bevolking en de middenstand doen groeien.

Samen vlotter op weg naar een betere Wereld, dat is pas profit!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *