Bomen project Noord Malawi

Dankzij de inspanningen van Stichting Kimon zijn er sinds oktober 2020 inmiddels ruim 5700 bomen geplant in verschillende dorpen in Noord Malawi.

Ondanks de late start in het seizoen zijn we heel enthousiast over de resultaten. Zo worden er bomen geplant om erosie aan de rivierbedding tegen te gaan.

Het aanschaffen en planten van bomen in gebieden als Noord Malawi is niet voldoende om een wezenlijk verschil te maken. Het is onbegonnen werk om overal te kunnen controleren of de beplanting de juiste zorg krijgt om te overleven.

Veel effectiever is het delen van kennis met de lokale bevolking zodat ze bijvoorbeeld weten welke verzorging de bomen nodig hebben om de droge periode te overleven.

Dus is het geven van trainingen van cruciaal belang. Bijvoorbeeld door de mensen te leren stekken. Hierdoor hoeven de stekken geen duur transport te ondergaan, met minder risico op schade en dus onbruikbaarheid.

Het aanschaffen van bomenzaad en het opkweken van de zaden is hierin een belangrijke vervolgstap.  Stichting Kimon werkt hard aan het scholen van de lokale bevolking.

Door met hen het proces van kweken, planten en verzorgen te doorlopen, maken we daadwerkelijk verschil om samen Vlotter op weg te gaan naar een betere wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *