Verbeter de wereld begin bij jezelf!

Met Stichting Vlotter naar een betere wereld willen we de wereld verbeteren door middel van respect voor mens en dier, verbeteren van het milieu, verminderen/ stoppen van plastic vervuiling, het stoppen van onrecht, zo snel mogelijk verbeteren van de wereld, stoppen van (zinloos) geweld in al zijn facetten, respect voor al het leven,  naastenliefde en stoppen van verkwisting van geld, goederen en voedsel.

Onze projecten richten zich op dit moment met name op het ondersteunen van Stichtingen die actief zijn in Malawi. Deze stichtingen helpen de lokale bevolking door middel van scholing op het gebied van voedsel, landbouw en ondernemen. 

Met dat voornemen startte ik 2020 waarin ik mezelf voornam de wereld te gaan helpen.

Dat dat snel moest gebeuren stond voor mij als een paal boven water! En als je een voorbeeld wil stellen moet je natuurlijk bij jezelf beginnen. Verbeter de wereld begin bij jezelf! Wat ik toen nog niet wist en met mij velen, was hoe de situatie drastisch zou veranderen door het Covid-19 virus wat toen al rondwaarde in China.

Hoe we van de brandhaarden in Australië en de overlast van het afgelopen vuurwerk, de Co2 discussie, belandden in een vacuüm waarin we nu met z’n allen inzitten en dat, hoe vreselijk ook, ervoor zorgt dat de lucht schoner is, de dolfijnen in de kanalen van Venetië zwemmen en moeder Aarde ademhaalt… In tegenstelling tot de vele slachtoffers van het Coronavirus.

Hoe dubbel is het!

Daarom begon ik met een document te schrijven en publiceerde dat op mijn FB-pagina.
‘Visie op een nieuw decennium en start 2020’

Binnen een korte tijd had ik 5000 volgers!
Klaarblijkelijk leefden onder veel mensen de onderwerpen waar ik mijn mening en visie over deelden.
Dat was voor mij een enorme motivator om door te gaan met mijn missie en het delen van mijn visie!

Ik stopte met vlees eten, deed mijn boodschappen biologisch en plasticvrij, nam me voor om dit jaar 10.000 bomen te planten binnen en buiten Nederland en zorgde dat mijn bedrijf, de TSN Groep, volledig duurzaam ingericht zou gaan worden met in de nabije toekomst uitsluitend elektrisch vervoer en distributie. Daar hoorde onder andere een volledig gasloos en duurzaam distributie centrum met, insectenhotels en bijenkorven rondom het pand bij en de aanleg van het TSN-bos door de stichting Treesforall.

Ik maakte de Facebookpagina ‘Vlotter naar een betere wereld’ aan.

In eerste instantie omdat je niet meer dan 5000 vrienden op je FB-pagina kan hebben maar inmiddels wordt het een officiële stichting die allerlei projecten ondersteunt. Door middel van die FB-pagina vraag ik aandacht voor een heel aantal zaken zoals:

  • Respect voor mens en dier
  • Verbeteren van het milieu
  • Verminderen/ stoppen van plastic vervuiling
  • Het stoppen van onrecht
  • Zo snel mogelijk verbeteren van de wereld
  • Stoppen van (zinloos) geweld in al zijn facetten
  • Respect voor al het leven
  • Naastenliefde
  • Verkwisting van geld, goederen en voedsel

En alle zaken die hiermee te maken hebben…

Dat het een serieuze missie is geworden blijkt inmiddels uit alle uitnodigingen en verzoeken die ik heb gekregen.

Zo zijn er gesprekken gestart met het duurzaamheidsteam van de gemeente Houten en heb ik een uitnodiging om te pitchen aan de klimaattafel in Utrecht (voorlopig uitgesteld). Verder zijn we in gesprek met Recycle Plastic Bricks, wordt er een animatie gemaakt om een machine te ontwerpen die wereldwijd plastic vervuiling opruimt. Ook heb ik inmiddels plannen gemaakt en akkoord gegeven aan partijen in Malawi om daar op grote schaal Moringa- en fruitbomen te planten.

En ja ondanks deze pandemie waarin we zitten hoop ik door te gaan met gas geven!
Want ik geloof dat juist na deze pandemie de wereld anders zal worden en zijn.

Het wordt straks het tijdperk van voor- en na de Coronacrisis in de geschiedenisboeken.
En daar zullen we alle creatieve dromers, denkers en constructieve doeners voor nodig hebben om de wereld te verbeteren!

Andries Vlot