Waterkalebassen

Wederom hebben we een mooi bericht uit Malawi! Vlotter naar een betere Wereld heeft kunnen bijdragen aan het laten bouwen van 2 waterkalebassen. Elke kalebas heeft de capaciteit om 10.000 liter water op te vangen. Via het dak stroomt het regenwater direct de kalebas in. Op deze manier is er ook in het droge seizoen de mogelijkheid om de demonstratie tuintjes water te geven en de varkens van water voorzien!

Doordat het land een granieten ondergrond heeft, is er geen zogenaamd borehole. Men worstelt al jaren met het feit dat er onvoldoende water is.

De Moringa bomen die met dank aan Vlotter naar een betere Wereld zijn geplant, hebben weinig water nodig en kunnen leven van het water in het regenseizoen. Dit is de ideale oplossing voor het type land, los nog van de voedselopbrengst van de bomen zelf.

De 20.000 liter die nu opgevangen kunnen worden tijdens het regenseizoen wordt onder andere gebruikt voor de demonstraties van ‘Foundations for Farming’. Hierdoor kunnen de lokale boeren kunnen meer leren over hoe ze met succes producten kunnen verbouwen en dieren kunnen verzorgen. Ook tijdens het droge seizoen!

Samen met lokale initiatiefnemers, zoals Stichting Stephanos en Stichting Kimon kiest Vlotter naar een betere Wereld we voor ondersteuning waar de bevolking op langere termijn iets aan heeft. Hoe meer we hen kunnen helpen om te bouwen aan structurele oplossingen, hoe vlotter ook zij een betere leefwereld hebben om in te leven!

Vlotter naar een betere Wereld blijft op zoek naar lokale samenwerkingsinitiatieven in Malawi voor het opstarten van voedselboomprojecten.

Ken of ben je iemand die hier interesse in heeft?

Neem dan contact op met ons op via info@vlotternaareenbeterewereld.nl.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *